Fırında Levrek

Fırında Levrek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet levrek balık
- Tuz
- 1 adet limon
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Kekik
- Karabiber
- Pul yahut toz biber
Fırında Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tuz ve baharat ölçüsünü belirlemedim zira herkes ölçüsünü damak zevkine nazaran belirleyebilir.
- Ben baharatları yalnızca üst yüzüne üzerine serperek döküyorum. Yani göz kararı. Siz de damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz hatta hiç baharatlamadan da sade bir biçimde pişirebilirsiniz. Artık tarife geçelim.
- Ben balıkları daha lezzetli olması açısından evvelki geceden kaya tuzuna içli dışlı bulayıp ağzı kapalı bir biçimde dolaba bırakıyorum. ( tuzunu fazla kaçırırsam hafif sudan geçirip o denli pişiriyorum:).
- Soğan ve limonu ince ince dilimliyorum.
- Fırın tepsime yağlı kağıt serdikten sonra balıkları tepsiye alıyorum ve ince dilimlediğim soğan ve limon dilimlerini aşağıdaki görselde gördüğünüz halde balığın içine yerleştiriyorum. (arta kalanları tepside balığın etrafına yerleştirebilirsiniz balığın ağır kokusunu alıyor. ).
- Üzerine karabiber, pul biber ve kekik serpiştirdikten sonra evvelce ısıttığım 200-250 derece fırında 35-40 dk pişiriyorum. (ben yemeklerimi 250 derecede pişiriyorum ortalama 35 dkkda pişiyor derece ve mühleti fırından fırına değişebilir. Balık hafif kızarınca pişmiş oluyor. ).
Balık severler için ülkü tanım. Afiyet olsun 😋.
Fırında Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







