Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı

Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı basmati pirinci
- 1 orta uzunluk kutu mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane küp şeker
- Birkaç damla limon suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri tuz eklediğimiz suda 5 dakika bekletip yıkayalım süzdürelim.
- Pilavı yapacağımız tencereye, yağları alarak, tereyağı eriyip kokusu çıkınca basmati pirinci tencereye alalım kavurmaya başlayalım. Şekeri ,limon suyunu, tuzunu ek edelim.
- Sıcak suyu ekleyelim. Mısırları da ek ederek kaynamaya bırakalım. Pilavın suyu kaynamaya başlayınca 2 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- Pilavımız suyunu çekip tane tane olunca ocaktan alalım, hafif karıştıralım, üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatıp, mısırlı basmati pilavı dinlenmeye bırakalım. Tane tane olan pirinç pilavımız servise hazırdır. Afiyet olsun. 🌺🌺.
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






