Plaska (Kırklareli Yöresi)

Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 kol pırasa (yeşil kısımlarını kullandım)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı mısır unu (kontrollü ekliyoruz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber

Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle güzelce yıkadığımız pırasaları ince ince doğruyoruz (ben yeşil kısımlarını kullaniyorum ).
  2. Bir tavaya doğradığımız pırasaları alıp 4-5 yemek kaşığı sıvı yağdan ekleyip 5-6 dk kadar biraz kavuruyoruz.
  3. Kavrulan pirasalar yeterlice soğuması için beklemeli.
  4. Pırasalar soğumayı beklerken öteki gereçleri derin bir kapta hazırlayalım.
  5. Yumurta yoğurt ve sıvı yağı kasemize alalım, üzerine kabartma tozu baharatlar ve tuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  6. En son mısır ununu denetimli olarak ekleyelim (kıvami kek kıvamında olacak ne çok koyu ne de çok akışkan olmayacak).
  7. Mısır unu da güzelce karıştıktan sonra soğuyan pırasalarımızı karışıma ekliyoruz.
  8. Pişirme kabımıza karışımı döküyoruz (ben dik dörtgen yada kare büyük borcam kullanıyorum çok kalın sevmediğim için ).
  9. Önceden altlı üstlü 170 derece ayarladığımız fanlı fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz her fırının pişme mühleti değişebiliyor 20. Dkdan sonra denetimli olmakta yarar var. En son bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini denetim edip çıkartıyoruz.
  10. Soguduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.
  11. Bu kekin özelliği üst ve altında kahverengi bir kabuk oluşması, üstü çıtir içi yumuşacık enfes bir tanım.Afiyet olsun 😋.

Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciabatta Ekmeği
Portakallı Anne Keki
Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel)
Kolay Lavaş
Soslu Tavuk Şiş
Tadına Doyamayacağınız Sulu Domatesli Biberli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |