Kalıpta Sade Kek

Kalıpta Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3-3,5 su bardağı un
Kalıpta Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri düzgünce köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra üzerine süt, sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
- Sonra kabartma tozu, vanilin ve unu yavas yavas ek ederek çırpıyoruz.
- Güzel homojen bir kıvam aldığında evvelce yağlanmış kalıbımıza döküyoruz ve tezgaha 1 2 kere vuruyoruz.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında pisene kadar pişiriyoruz yani yaklaşık 40 dakika kadar.
- Pişince alıyoruz ve servis edebiliriz. Afiyet olsun:).
Kalıpta Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


