Kalıpta Sade Kek

Kalıpta Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı un

Kalıpta Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri düzgünce köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra üzerine süt, sıvı yağ ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
  3. Sonra kabartma tozu, vanilin ve unu yavas yavas ek ederek çırpıyoruz.
  4. Güzel homojen bir kıvam aldığında evvelce yağlanmış kalıbımıza döküyoruz ve tezgaha 1 2 kere vuruyoruz.
  5. Daha sonra evvelce ısıtılmış 180-200 derece fırında pisene kadar pişiriyoruz yani yaklaşık 40 dakika kadar.
  6. Pişince alıyoruz ve servis edebiliriz. Afiyet olsun:).

Kalıpta Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Bulgurlu Köfte (Kurus)
Unsuz Glütensiz Tahıllı Ekmek
Havuçlu Cevizli Kek
Waffle (Tadı Damağınızda Kalacak)
Orman Meyveli Crumble Kek (Videolu)
Taş Kadayıf
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet