Saray Kebabı

Saray Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Kebabı için;

  • 4-5 adet bostan patlıcan

Üzerine sürmek için;

  • Sıvı yağ

İç harcı için;

  • 400 gram tavuk göğsü yahut kemiksiz tavuk budu da olabilir
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 er adet (capya, çarliston ,sivri )biber
  • Damak tadınıza nazaran baharat (tuz karabiber pulbiber kimyon kekik )
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz (kurusu da olabilir )

Beşamel sosu için;

  • 1 1/2 (yarım) bardak süt
  • 1 1/2 (yarım) bardak su
  • 2 yemek kaşığı un
  • Sarımsak tozu tuz karabiber

Domates sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kaşığı biber salçası (2 yemek kaşığı karışık salça da kullanılabilir)
  • Tuz
  • 1 1/2 (yarım) su bardağı su

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kasar peynir

Saray Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patlıcanları alacalı soyup dikine ortan ikiye bölüp yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine sıralıyoruz. Üzerine de bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz (ben bu türlü yapıyorum yağlı olmuyor o zaman) isteğe nazaran bol yağda kızarta bilirsiniz. Yağladığınız patlıcanların üzerine tuz serpiştiriyoruz.
  2. Bir tencere kuşbaşından daha küçük doğranmış tavuk göğüslerini koyup suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Onlar pişerken de sebzelerimizi isteğe nazaran doğruyoruz.
  3. Pişen tavuk göğsünün içine doğradığımız zerzevatları ve sıvı yağ ekliyoruz. Pişen harcımıza baharatlarımızı ekleyip altını kapatıyoruz.
  4. Ayrı bir kapta besamel sosumuzu malezemeleri tencereye koyup hazırlıyoruz. Tekrar başka bir kapta salçamızı tüzüni da ekleyip suyla açıyoruz. Çok sıvı olmayacak.
  5. Pişen patlıcanları fırından alıp çatal yardımıyla ortasından azıcık eziyoruz ki materyalleri koyduktan sonra yumuşak olsun.
  6. Patlıcanların üzerine sırasıyla evvel iç malzemeyi. Sonra beşamel sosu sonra domates sosu sonra kaşar peynir ve tekrar domates sosu ekleyerek döşüyoruz.
  7. Artan domates sosunu tepsiye döküp peyniri eriyene kadar orta ateşte tekrar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Saray Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tiramisu
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Ve Lezzetli! Şehriyeli Terbiyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Yulaflı Light Mücver
Kavala Kurabiyesi
Organik Tereyağ Tarifi
Bir Daha Başka Makarna Yiyemeyeceksin!
Yumuşacık Spoonful Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet