Saray Kebabı

Saray Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Kebabı için;
- 4-5 adet bostan patlıcan
Üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
İç harcı için;
- 400 gram tavuk göğsü yahut kemiksiz tavuk budu da olabilir
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 er adet (capya, çarliston ,sivri )biber
- Damak tadınıza nazaran baharat (tuz karabiber pulbiber kimyon kekik )
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (kurusu da olabilir )
Beşamel sosu için;
- 1 1/2 (yarım) bardak süt
- 1 1/2 (yarım) bardak su
- 2 yemek kaşığı un
- Sarımsak tozu tuz karabiber
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kaşığı biber salçası (2 yemek kaşığı karışık salça da kullanılabilir)
- Tuz
- 1 1/2 (yarım) su bardağı su
Üzeri için;
- Rendelenmiş kasar peynir
Saray Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları alacalı soyup dikine ortan ikiye bölüp yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine sıralıyoruz. Üzerine de bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürüyoruz (ben bu türlü yapıyorum yağlı olmuyor o zaman) isteğe nazaran bol yağda kızarta bilirsiniz. Yağladığınız patlıcanların üzerine tuz serpiştiriyoruz.
- Bir tencere kuşbaşından daha küçük doğranmış tavuk göğüslerini koyup suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz. Onlar pişerken de sebzelerimizi isteğe nazaran doğruyoruz.
- Pişen tavuk göğsünün içine doğradığımız zerzevatları ve sıvı yağ ekliyoruz. Pişen harcımıza baharatlarımızı ekleyip altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir kapta besamel sosumuzu malezemeleri tencereye koyup hazırlıyoruz. Tekrar başka bir kapta salçamızı tüzüni da ekleyip suyla açıyoruz. Çok sıvı olmayacak.
- Pişen patlıcanları fırından alıp çatal yardımıyla ortasından azıcık eziyoruz ki materyalleri koyduktan sonra yumuşak olsun.
- Patlıcanların üzerine sırasıyla evvel iç malzemeyi. Sonra beşamel sosu sonra domates sosu sonra kaşar peynir ve tekrar domates sosu ekleyerek döşüyoruz.
- Artan domates sosunu tepsiye döküp peyniri eriyene kadar orta ateşte tekrar fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Saray Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













