Midye Tatlısı

Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağ ( margarinde olur)
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (unu göz kararı artırabilirsiniz yumuşak bir hamur olacak )

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuruna başlamadan şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakın. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Hamuru için olan tüm malzemeleride karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ufak bezeler alıp avuç içiniz ile yuvarlayın biraz bastırıp, bir çay bardağı ağzı ile midye hali verin ve kenardan büzün. Bardağı biraz derin bastırın ki kabarınca formlar kaybolmasın.
  3. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişme müddetini tabloda 10 dk seçtim pişirme mühletini benim fırın çok çabuk pişirdiği için her fırın farklılık gösterir bu nedenle denetimli pişirin.
  4. Pişen tatlılara soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti resmen vakumluyor çok lezzetli ve kolay bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tadında Mantarlı Biberli Makarna
Kabak Sulusu Yemeği
Ganajlı Magnolia
Çikolatalı Cupkek (Dondurucu İçin)
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Kremalı Sigara Tatlısı
Hdabla | © 2025 |