Midye Tatlısı

Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram tereyağ ( margarinde olur)
- 1 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (unu göz kararı artırabilirsiniz yumuşak bir hamur olacak )
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuruna başlamadan şerbeti kaynatıp, soğumaya bırakın. Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Hamuru için olan tüm malzemeleride karıştırıp, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ufak bezeler alıp avuç içiniz ile yuvarlayın biraz bastırıp, bir çay bardağı ağzı ile midye hali verin ve kenardan büzün. Bardağı biraz derin bastırın ki kabarınca formlar kaybolmasın.
- 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Pişme müddetini tabloda 10 dk seçtim pişirme mühletini benim fırın çok çabuk pişirdiği için her fırın farklılık gösterir bu nedenle denetimli pişirin.
- Pişen tatlılara soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti resmen vakumluyor çok lezzetli ve kolay bir tatlı yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




