Kremalı Sigara Tatlısı

Kremalı Sigara Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Sigara böreği için:

  • 400 gram baklava hamuru
  • 125 gram tuzsuz tereyağı, eritilmiş ve arındırılmış

Krema için:

  • 5 yumurta sarısı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası
  • 4 su bardağı tam yağlı süt
  • 1 yemek kaşığı vanilya özütü

Süsleme için:

  • 100 gram dövülmüş antep fıstığı

Kremalı Sigara Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fillo hamuru tanımı yapmadan evvel, filo hamurunu buzdolabından çıkarıp, ambalajında oda sıcaklığına gelmesi için bekletin. Fırını 170 dereceye ısıtın.
  2. Kremayı hazırlamak için: bir kasede yumurta sarıları ve şekeri karıştırın, yeterlice çırpın. Mısır nişastasını ekleyin ve tekrar çırpın, tüm materyallerin birleştiğinden emin olun. Bir kenara koyun.
  3. Bir tencerede sütü ısıtın lakin kaynamasına müsaade vermeyin. Vanilya özütünü ekleyin. Sütün yarısını dikkatlice yumurta karışımına dökün ve karıştırarak çırpın, karışımın kesilmesini engelleyin.
  4. Yumurta karışımını, kalan sütle birlikte tencereye ekleyin ve orta ateşte daima çırparak kremanın kıvam almasını bekleyin. Kremanın yüzeyine plastik bir streç sinema yerleştirerek, üstünün kabuk bağlamasını engelleyin.
  5. Sigara böreği için: her sigara böreği için tek bir yufka kullanarak, yufkayı düz bir biçimde serin ve üzerine tereyağı sürün. Fillo hamurunu uzunlamasına ikiye katlayın ve üzerine tekrar tereyağı sürün.
  6. Yufkayı silindirin etrafında (çok sıkı değil) sarın ve iki uca bastırarak hamurun kırışık bir görünüm kazanmasını sağlayın.
  7. Silindirlere fırın kağıdı serili bir tepsiye yerleştirin ve üzerine daha fazla tereyağı sürün. Yaklaşık 20-30 dakika kadar ya da altın rengi olana kadar pişirin.
  8. Sigara böreklerini birleştirme için: hazırlayıp büsbütün soğumasını bekleyin. Sigara böreklerini dikkatlice, yufkayı sert lakin nazikçe tutarak çıkarın; silindiri yavaşça çekerken döndürmek yararlı olacaktır.
  9. Kremayı bir sünger torbaya yerleştirin ve sigara böreklerine kremayı doldurun. Her iki tarafını da dövülmüş antep fıstığına batırın.

Kremalı Sigara Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek
Köz Tadında Lezzet Bombası
Hatay Kâğıt Kebabı (Çok Pratik Ve Lezzetli)
Cevizli Nutellalı Cupkek
Lahmacun
Çilek Soslu Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet