Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıfı için;

  • 200 gr kavrulmuş kadayıf
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Sonrası içine eklemek için;

  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya

Bardak ölçüsü 200 ml dir

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıf için öncelik tereyağ tavada eritilir. Hazır paket kavrulmuş kadayıfı dökelim şekeri ekleyelim rengi dönene kadar kavuralım. Soğumaya bırakalım.
  2. Muhallebi için.
  3. 1 litre süt, yumurta sarısı, un, toz şeker, mısır nisastasını koyup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. Az sıcağı geçtikten sonra krema ve vanilya ekleyip uygunca çırpalım.
  4. Kuplara evvel bir kepçe muhallebi döküp üzerine bir kat kadayıf serpelim ,sonra kalan muhallebiyi kuplara paylaştırıp kalan kadayıfları üzerine serpip hisse edelim.
  5. Hepsi tamamlandıktan sonra isteyen süsleme yapabilir ben sade tercih ettim az beklettikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Kaplı Fıstıklı Kıyır Kurabiye
Mandalinalı Cheesecake
Orman Meyveli Haşhaşlı Kup
Mantar Dolması
Antep Usulü Kuru Dolma
Su Böreği
Hdabla | © 2025 |