Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 portakal(kabuklu haliyle)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından az pudra şekeri(keki çok uygun kabartıyor)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
- Damla çikolata (tercihe bağlı)
Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabuklarıyla birlikte dilimlediğimiz portakalı, şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı çırpma kabına alalım. Bu gereçleri blenderden pürüzsüz olana kadar geçirelim.
- Sonrasında katı materyalleri, elekten geçirerek ekleyelim ve spatula ile alttan üst olacak formda kek harcımızı karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Üzerini damla çikolata ile süsleyelim üzerini.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fansız ayarda yaklaşık 50-55 dk kadar pişirelim.
- Sonrasında servis etmeden birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve kekimiz hazır. Tez ediyorum böylesini yemediniz. 😍 şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 😊.
Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

