Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber yahut domates salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Su

Ezogelin Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği, pirinçi ve bulguru yeterlice yıkayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  3. Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  4. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  5. Yıkanmış mercimeği, pirinçi,bulguru ve baharatları ekleyip karıştırın.
  6. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  7. Tuzunu ekleyip karıştırın.
  8. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  9. Çorbanız çok koyu olursa, sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  10. Pişen çorbayı blenderdan geçirin yahut taneli olarak servis yapın. Afiyet olsun!.

Püf noktaları:.

* Çorbanıza farklı lezzetler katmak için, havuç yahut patates üzere sebzeler de ekleyebilirsiniz.

* Çorbanızı servis ederken üzerine nane yahut pul biber serpebilirsiniz.

* Çorbanıza lezzet katmak için tavuk suyu yahut et suyu kullanabilirsiniz.

* Mercimeklerin daha süratli pişmesi için, evvelden sıcak suda bekletebilirsiniz.

* Çorbanızı blenderdan geçirdikten sonra, süzgeçten geçirerek daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.

Ezogelin Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Çörek
Kuru Cacık (Denemeyen Pişman Olur )
Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)
Kabarmalara Doymayan Pandispanya
Pastırmalı Kuru Fasülye
Izgara Tadında Fırın Kanat
Hdabla | © 2025 |