Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)

Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kırmızı toz besin boyası
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir kapta yumurtaları ve şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ,süt ,vanilya,gıda boyası ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son elenmiş un ve elenmiş kabartma tozunuda ek edip tekrar karıştıralım.
- Margarinle yağlayıp unladıgımız tart kalıbına kek harcımızı dökelim.
- 170 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 15-20 dk pişirelim.
- Bu ortada muhallebi için tencereye ,süt, şeker,un ve nişastayı alalım.
- Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim en son vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcağı çıkınca her yerine gelecek biçimde sütümüzü gezdirelim.
- En üste mugallebimizi döküp yayalım ve vişne yahut orman meyveli sosla süsleyelim. (sizler dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)afiyet şifa olsun.
Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








