Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane)

Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz besin boyası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı süt

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel derin bir kapta yumurtaları ve şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sırasıyla sıvı yağ,süt ,vanilya,gıda boyası ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. En son elenmiş un ve elenmiş kabartma tozunuda ek edip tekrar karıştıralım.
  4. Margarinle yağlayıp unladıgımız tart kalıbına kek harcımızı dökelim.
  5. 170 derece ısıtılmış fırında alt üst ayarda 15-20 dk pişirelim.
  6. Bu ortada muhallebi için tencereye ,süt, şeker,un ve nişastayı alalım.
  7. Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim en son vanilya ve tereyağını ek edip karıştıralım ve ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  8. Fırından çıkan kekimizin birinci sıcağı çıkınca her yerine gelecek biçimde sütümüzü gezdirelim.
  9. En üste mugallebimizi döküp yayalım ve vişne yahut orman meyveli sosla süsleyelim. (sizler dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz)afiyet şifa olsun.

Redvelvet Pasta (Rengide Tadıda Efsane) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Girit Kabağı Dolması
Tavuk Göğsü Tatlısı
Havuçlu Cevizli Kek
Fırında Sardalye Balığım
Sütlü Kadayıflı Revani
Hdabla | © 2025 |