Kabarmalara Doymayan Pandispanya

Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak )
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
  2. 1 su bardağı şekerinin yarısını beyazına öbür yarısını sarısına ekliyoruz.
  3. Beyazı uygunca katılaşana kadar çırpıyoruz. Sarısı ise düzgünce beyazlaşıncaya kadar çırpıp ununu ,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş çırpıyoruz.
  4. Yumurta sarılı kıvamımız güzelce katılaştığı için 2 yemek kaşığı sıcak suyu ek ediyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Yumurta sarılı kıvama beyazını yavaş yaş ekleyerek elle alttan üste hakikat karıştıra karıştıra ek ediyoruz. Bu basamakta muhakkak elimizle ekleme yapıp çırpmamız gerekiyor yoksa pandispanyamızın keki sönebilir.
  6. Birleştirdikten sonra kek kalıbına döküp evvelce ısıtılmış180 derece 40 dakika pişirin.
  7. Pasta imal etaplarındaki tarifler için takipte kalın.
  8. Deneyenleri yorumlara bekliyorum.

Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pratik Şekersiz Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli İrmikli Kaşık Maması
Glutensiz Tahinli Ekmek
Kadayıftan Bülbül Yuvası
Ağlayan Pasta
Pudingli Kedi Dili
Çikolatalı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |