Kabarmalara Doymayan Pandispanya

Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak )
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
- 1 su bardağı şekerinin yarısını beyazına öbür yarısını sarısına ekliyoruz.
- Beyazı uygunca katılaşana kadar çırpıyoruz. Sarısı ise düzgünce beyazlaşıncaya kadar çırpıp ununu ,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yavaş yavaş çırpıyoruz.
- Yumurta sarılı kıvamımız güzelce katılaştığı için 2 yemek kaşığı sıcak suyu ek ediyoruz ve çırpıyoruz.
- Yumurta sarılı kıvama beyazını yavaş yaş ekleyerek elle alttan üste hakikat karıştıra karıştıra ek ediyoruz. Bu basamakta muhakkak elimizle ekleme yapıp çırpmamız gerekiyor yoksa pandispanyamızın keki sönebilir.
- Birleştirdikten sonra kek kalıbına döküp evvelce ısıtılmış180 derece 40 dakika pişirin.
- Pasta imal etaplarındaki tarifler için takipte kalın.
- Deneyenleri yorumlara bekliyorum.
Kabarmalara Doymayan Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
