Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İçi için;
- 3 orta uzunluk kabuğu soyulmuş rendelenmiş elma
- 5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hamuru için;
- 125 gram oda ısısında tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3.5-4 su bardağı kadar un
Üzeri için;
- File badem yahut fındık ve pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle rendelediğimiz elmaları tavaya alalım şekerini ekleyip, suyunu salıp, çekene kadar kavuralım. Suyunu çeken elmalara cevizi ekleyelim. Birkaç dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Tarçınını ekleyip, soğumaya alalım.
- Hamuru için; un harici gereçleri yoğurma kabına alalım. Unu yavaş yavaş ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu yarım cm kalınlığında açalım ve su bardağı ile keselim. Yarısına gelecek biçimde elmalı iç harcımızı ekleyip kapatalım. Üzerine varsa file fındık koyalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 30 dakika fırından çıkan kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkınca yumuşak olacak. Soğudukça sertleşecek soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz❤️afiyetle.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



