Ispanaklı Borcam Pastası

Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 6-7 yaprak ıspanak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal rendesi
  • 2 su bardağı un

Krema için:

  • 1 paket pasta kreması/ süt
  • 1 paket halley bisküvi
  • 3 adet muz
  • 2 kaşık hindistan cevizi

Keki ıslatmak için;

  • Süt

Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında olan yumurtalarımızı şekerle birlikte çırpıyoruz.
  2. Yıkanmış ıspanak yapraklarımızı smoothie makinesi ya da blendır çırpıcı yardımı ile içerisine yarım bardak sıvı yağ ve yarım bardak sütümüzü ek ederek çırpalım.
  3. Kalan yarım bardak süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ek ediyoruz.
  4. Çırptığımız pürüzsüz olan ıspanak püremizi, 2 bardak un kabartma tozu ve vanilyayı çırptığımız yumurtalara ek edip spatula yardımı ile karıştırarak büyük dikdörtgen yağlanmış borcama dökelim.
  5. Kontrollü 20-25 dk 180 derece alt üst ayarda pişirelim.
  6. Krema tanımı;Pasta kremasını üzerinde yazan tarife nazaran çırpalım hazır edelim.
  7. Halleyleri ve muzları küp küp doğrayıp kremamızın içine ek edelim.
  8. 2 kaşık hindistan cevizi de ek edelim.
  9. Kekimizin üst kısmından biraz alıp kekleri ufalayalım.
  10. Alt tabanda kalan keki sütle ıslatalım, muzlu kremalı harcımızı kekin üzerine dökelim.
  11. Ufakadığımız kekleri kremamızın üzerine dökelim. Afiyet olsun 🙂

Dilerseniz pasta kreması yerine krem şantiyle de hazırlayabilirsiniz. İçerisine damla çikolata eği de yapabilirsiniz tercih damak zevkinize kalmış 🙂

Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağlı Taze Fasülye (Bu Şekilde Pişirin)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Renkli Patates Salatası Havuçlu Pancarlı
Kandil Simiti
Kore Usulü Acılı Mor Lahana Salatası
Pastane Usulü Islak Kek
+7 Ay Kıymalı Sebze Çorbası
Basit Yoğurt Çorbası
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet