Ispanaklı Borcam Pastası

Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 6-7 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal rendesi
- 2 su bardağı un
Krema için:
- 1 paket pasta kreması/ süt
- 1 paket halley bisküvi
- 3 adet muz
- 2 kaşık hindistan cevizi
Keki ıslatmak için;
- Süt
Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında olan yumurtalarımızı şekerle birlikte çırpıyoruz.
- Yıkanmış ıspanak yapraklarımızı smoothie makinesi ya da blendır çırpıcı yardımı ile içerisine yarım bardak sıvı yağ ve yarım bardak sütümüzü ek ederek çırpalım.
- Kalan yarım bardak süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ek ediyoruz.
- Çırptığımız pürüzsüz olan ıspanak püremizi, 2 bardak un kabartma tozu ve vanilyayı çırptığımız yumurtalara ek edip spatula yardımı ile karıştırarak büyük dikdörtgen yağlanmış borcama dökelim.
- Kontrollü 20-25 dk 180 derece alt üst ayarda pişirelim.
- Krema tanımı;Pasta kremasını üzerinde yazan tarife nazaran çırpalım hazır edelim.
- Halleyleri ve muzları küp küp doğrayıp kremamızın içine ek edelim.
- 2 kaşık hindistan cevizi de ek edelim.
- Kekimizin üst kısmından biraz alıp kekleri ufalayalım.
- Alt tabanda kalan keki sütle ıslatalım, muzlu kremalı harcımızı kekin üzerine dökelim.
- Ufakadığımız kekleri kremamızın üzerine dökelim. Afiyet olsun 🙂
Dilerseniz pasta kreması yerine krem şantiyle de hazırlayabilirsiniz. İçerisine damla çikolata eği de yapabilirsiniz tercih damak zevkinize kalmış 🙂
Ispanaklı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






