Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tarifi

Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım kaşık biber salçası
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 6 kısım yeşil soğan
- 6 kol marul
- 1 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 adet limon suyu
- 2 kaşık nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kısırlık bulgur derin bir kaba alınır.
- Üzerine sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
- Bulgurumuz ıslandıktan sonra üzerine salçayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Bulgur dinlenirken yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
- Suyu çekilen bulgurumuzun üzerine maydanoz, yeşil soğan, marul, domates, salatalık eklenir.
- Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı da eklenerek yeterlice karıştırılır.
- Kısır servis tabağına alınır. İsteğe bağlı kornişon turşu, salatalık, domates ile süslenir. Afiyet olsun:)
Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

