Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tarifi

Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 6 kısım yeşil soğan
  • 6 kol marul
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 adet limon suyu
  • 2 kaşık nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kısırlık bulgur derin bir kaba alınır.
  2. Üzerine sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
  3. Bulgurumuz ıslandıktan sonra üzerine salçayı ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Bulgur dinlenirken yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
  5. Suyu çekilen bulgurumuzun üzerine maydanoz, yeşil soğan, marul, domates, salatalık eklenir.
  6. Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım çay bardağı nar ekşisi, yarım çay bardağı zeytinyağı da eklenerek yeterlice karıştırılır.
  7. Kısır servis tabağına alınır. İsteğe bağlı kornişon turşu, salatalık, domates ile süslenir. Afiyet olsun:)

Gün Menülerinin Vazgeçilmez Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilekli Matcha Latte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemal Paşa Tatlısı Tam Ölçüsü
Limonlu Bisküvili Pasta (Videolu)
Sodalı Kolay Börek
Çikolatalı Tavuk Göğsü (Videolu)
Yumuşacık Et Bonfile
Pancarlı Cevizli Kek
Hdabla | © 2025 |