2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi

2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 adet ceviz içi yahut antep fıstığı (arzuya göre)

2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavanıza tereyağını alın, eriyince irmiği ekleyerek güzelce kavurun. Ceviz ya da fıstık kullanacaksanız bu etapta onu da ekleyerek birlikte kavurabilirsiniz.
  2. İrmiğin rengi döndüğünde şekeri ekleyin ve karıştırın. Yavaş yavaş sütü ek ederek kaynayana kadar karıştırın.
  3. Göz göz olunca altını kısarak kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. En az 15 dakika dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun.

Not:mutlaka 15 dakika dinlendirin. Üzerini antep fıstığı, ceviz, tarçın, kaymak ya da dondurmayla süsleyerek servis edebilirsiniz.

2 Kişilik İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Sulu Köfte
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Tiramisu Kurabiye
Cevizli Helva
Trileçe
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri
Hdabla | © 2025 |