Şip Şak Şekerpare

Şip Şak Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 adet yumurta (1’inin sarısı üstüne)
  • 3 fincan sıvı yağ
  • 3 fincan şeker
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Şerbet için;

  • 13 fincan şeker
  • 13 fincan su

Şip Şak Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 3 yumurta (birinin sarısını üstüne ayırmayı unutmayalım) 3 fincan şeker ve 3 fincan sıvı yağ ekleyelim. 1,5 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) ve yoğurt koyup form verelim. Yaklaşık 40-45 tane çıkıyor.
  2. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  3. Çatalla üstlerini çizelim ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
  4. Tatlımız fırında pişerken 13 fincan su, 13 fincan şeker bir kapta karıştırıp eritelim (şerbeti pişirmiyoruz!) Tatlı çıktığı üzere şerbeti dökelim ve afiyetle yiyelim.

Şip Şak Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Soslu Körili Karnabahar
Peynir Dolgulu Kek
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Sakallı Poğaça
Kat Kat Peynirli Kruvasan Poğaçalar (Videolu)
Kremalı Mantarlı Makarna (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet