Çikolata Dolgulu Kurabiye

Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tam yumurta +1 sarısı ( beyazı üzerine)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 300 gram tereyağ yahut margarin ( yumuşak)
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
İçine;
- Sürülebilir çikolata
Üzerine;
- 1 yumurta akı
- File badem
Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri güzelce karıştırıp üzerine unu azar azar ek edin.Yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük modüller koparın ve yuvarlayın hamuru iki yağlı kâğıt ortasına koyun ve kesme tahtası ile baskı uygulayın.
- Açılan hamurun ortasına çikolata sürüp rulo yapın ve tepsiye yerleştirin üzerine yumurta akını sürün üzerine file badem serpin .
- 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin daha gevrek olmasını isterseniz tam kızartabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin servis yapın afiyet olsun.
Çikolata Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













