Kavılca Ekmeği

Kavılca Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıcağa yakın süt
  • 1 su bardağı peynir altı suyu
  • 1 paket hazır ekşi maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kavılca unu

Kavılca Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, maya ve toz şekeri karıştırarak 10 dakika bekletin.
  2. Kalan öteki gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamuru 1 saat mayalalandırın.
  4. Mayalanan hamuru tepsiye yerleştirin ve 50 derecede ılıtılan fırında yaklaşık yarım saat daha mayalandırın.
  5. Süre sonunda fırını 180 dereceye yükselterek, üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kavılca Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Sosisli Poğaça
Kahvaltılık Peynir Domates
Havuçlu Şehriye Çorbası
Ev Yapımı Lahmacun
Mis Kokulu Limonlu Kek
Bal Kabağı Helvası
Hdabla | © 2024 |