Mis Kokulu Limonlu Kek

Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir kaba yumurta ve toz şekeri alalım, beyazlaşıp köpürene kadar mikserle çırpalım.
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt, limon suyu ve limon kabuğu rendesi ek ederek tekrardan çırpalım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edelim. Hamurumuz güzelce karışıncaya kadar son defa çırpalım.
  4. Hazırladığınız hamuru artık yağladığımız kek kalıbına boşaltın.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kekimizi 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  6. Sürenin sonunda fırından aldığımız keki kesinlikle oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  7. Daha sonra bir servis tabağına aksi çevirerek çıkartın.
  8. Kekin üzerini isteğe bağlı olarak pudra şekeri ve rendelenmiş limon kabuğuyla süsledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun🍋🍋

Not; isteğe bağlı ben üzerine fındık döktüm isterseniz ceviz fıstık fındık çok yakışıyor 😋.

Mis Kokulu Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tatlı Patates Ve Kereviz
Mini Simit Kurabiye
Sarımsaklı Pizza Ekmek
Kolay Pankek
Mayalı Tuzlu Kurabiye
Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur)
Hdabla | © 2024 |