Püreli Sebzeli Tavuk

Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 pk tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 8-9 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Püre için;

  • 5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar yada beşamel sos

Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ alalım.
  2. Tavukları doğrayıp yumuşayana kadar soteleyelim.
  3. Ardından soğan ve biberleri ek edelim.
  4. 5-6 dakika kavurup mantarları ek edelim.
  5. Mantarlarda yumuşadıktan sonra baharat ve salçayı ek edip kavuralım.
  6. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 3-4 dakıka suyunu çektirip ocaktan alalım.
  7. Patatesleri haşlayalım. Sıcakken tereyağ ve tuzu ekleyip edelim. Borcama yayalım.
  8. Tavuk harcı üzerine yayalım.
  9. En üst kısma kaşar rendeleyip 190 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Püreli Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Uskumru
Anne Keki
Şehriye Yoğurtlaması
Mantar Sote
Mangal Tadında Fırında Nefis Tavuk Kanat
Bayat Kekten Toplar
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet