Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet portakal
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 1 adet portakalın suyu
Kullanılan su bardak ölçüsü 200 ml Çay bardak ölçüsü 100 ml
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabımıza 1 adet güzelce yıkadığımız ve doğradığımız portakalımızı şekeri ve yumurtayı alıp portakallar parçalanana kadar blendırdan geçirelim.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpalım.
- Çırptığımız karışıma un kabartma tozu ve vanilin ekleyelim karıştıralım.
- Yağladığımız fırın kabımıza alıp.
- 150° de 55 dk denetimli biçimde pişirelim (herkesin fırın kullanımı farklıdır birinci yarım saat fırını hiç açmadan daha sonra açarak denetim etmeyi unutmayın)
- Pişen kekimizi servis tabağına alarak soğuduktan sonra üzerine 1 portakalın suyunu sıkıp, dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz 🌸 Servise hazır afiyet olsun 😍❤
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


