Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 1 adet portakalın suyu

Kullanılan su bardak ölçüsü 200 ml Çay bardak ölçüsü 100 ml

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza 1 adet güzelce yıkadığımız ve doğradığımız portakalımızı şekeri ve yumurtayı alıp portakallar parçalanana kadar blendırdan geçirelim.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpalım.
  3. Çırptığımız karışıma un kabartma tozu ve vanilin ekleyelim karıştıralım.
  4. Yağladığımız fırın kabımıza alıp.
  5. 150° de 55 dk denetimli biçimde pişirelim (herkesin fırın kullanımı farklıdır birinci yarım saat fırını hiç açmadan daha sonra açarak denetim etmeyi unutmayın)
  6. Pişen kekimizi servis tabağına alarak soğuduktan sonra üzerine 1 portakalın suyunu sıkıp, dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz 🌸 Servise hazır afiyet olsun 😍❤

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Sebze Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Karalahana Sarması
Kereviz Dolması
Firik Pilavı
Elmalı Brokoli Salatası
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Çikolatalı Cupcake
Hdabla | © 2025 |