Bazlama

Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt ılık
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 ,5 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1,5 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
- Tereyağ
Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur kabına unu koyup ortasına mayayı ılık suyunu koyup,tuz ve şekerle sıvı yağı ekleyip uygunca karıştırıp yoğuruyoruz.
- 30 dakika dinlendiriyoruz hamuru.
- Sonra dilediğiniz kadar bezelere ayırıp merdaneyle açıyoruz.
- Ocakta önlü gerili pişirip üzerine tereyağı koyuyoruz. Herkese afiyet olsun kolay gelsin 🙏🧿❤.
Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
