Damak Çatlatan Çiğ Köfte

Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağ
  • 1 adet limon
  • 3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Damak zevkinize nazaran farklı/yöresel baharatlar ekleyebilirsiniz

Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derince yoğurma kabına bulguru ve üzerine sıcak suyu alıp, bulguru şişmeye bırakıyoruz.
  2. Bu sırada domatesi ve soğanı rendeliyoruz. Limonu 2-3 kesime bölüyoruz.
  3. Şişen bulgurun içerisine zeytinyağı ve nar ekşisi hariç tüm materyalleri tek tek ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  4. ❗️ara orta elimizi ıslatarak yoğurma sürecine en az yarım saat revam ediyoruz.
  5. Yoğrulan hamuru kapla birlikte aksi getirdiğinizde, hamur düşmüyorsa yoğurma müddeti kafidir.
  6. Sonrasında üzerine ocakta biraz kızdırdığımız yağı ve nar ekşisini ilave edip bir cins daha güzelce yoğuruyoruz.
  7. Elimiz sıkıp güzelce form vererek servis tabağımızı donatıyoruz.
  8. Süslemesi sunumu sizin hayal dünyanızda. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Damak Çatlatan Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Kurabiye
Pratik Airfry Keki (Yalancı Sufle)
Mantarlı Et Sote
Sömelek Köfte
Fırında Yumuşacık Patates Kızartması
Kaymaklı Taze İncir Tatlısı
Hdabla | © 2024 |