Elmalı Cevizli Kek

Elmalı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yaklaşık 1.5-2 bardak un (kontrollü ekleyin)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı kırık ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Eğer varsa bir yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • İnce dilimlenmiş 1 tane elma

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından evvel sıvı gereçleri ekleyip karıştıralım, daha sonra kalan başka materyalleri ekledikten sonra kıvamına nazaran unu denetimli ekleyelim.
  3. Kek kalıbımıza döküp üzerine ince ince doğradıgımız elmaları dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika denetimli pişirelim.
  5. Pişen kekimizin üzerine pudra şekeri dökelim.Afiyet olsun. 🌷

Elmalı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek
Firuze Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı
Domates Çorbası
Dereotlu Kıyır Poğaça
Tatlı Örgü Çöreği
Hdabla | © 2024 |