Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı kadar ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şeker ve yumurtayı derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra sütü, şekeri ve yağı ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz fakat artık elimizle yavaşça karıştıralım blendır ile devam edersek kekimiz kabarmayabilir sonra havuç tarçın ve ceviz ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz.
  3. Kabartma tozu vanilya be unu da ekledikten sonra düzgünce yediriyoruz harca yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında pişirmeye uğurluyoruz. Afiyet olsun.

Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Domatesli Makarna
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet)
Kavrulmuş Tuzlu Fındık (Fırında) (Videolu)
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |