Firuze Tatlısı

Firuze Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta beyazı
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı haşhaş
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Şerbet için; 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- Üzeri için; yumurta sarısı
- Çay kaşığı ucuyla kakao
Firuze Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Seker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım limon suyu damlatıp 10 dk daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.
- Yumurta beyazınıda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağı sıvı yağ ve şekeri elimizle bir karıştıralım, daha sonra un hariç öteki materyalleri ekleyelim tekrar hafif karıştıralım son olarak unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım (ben 2. 5 bardak +1 yemek kaşığı un kullandım).
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizle yassılaştıralım daha sonra uç kısımlarından hafif bastırıp oval form verelim yağladığımız tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı ve kakaoyu farklı bir kapta karıştıralım tatlılarımızın üzerine sürelim son olarak çatal ile tatlıların üzerine çizikler atalım.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız tatlının birinci sıcaklığı çıkınca (2-3 dk sonra) soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirelim (isterseniz şerbete batırıp çıkarabilirsiniz) 3-4 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır bir gece bekleyince çok daha hoş olacaktır 👍.
Firuze Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













