Demleme Usulü Enfes Kısır

Demleme Adabı Enfes Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 büyük su burdağı kısırlık bulgur (400 ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı domates, biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 500 ml su
  • 1 er çay kaşığı nane, sumak, karabiber, kırmızı toz biber,tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 bağ yeşil soğan
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 orta uzunluk domates(içleri alınmış sulanma olmasın diye)
  • 5-6 yaprak kıvırcık
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı limon

Demleme Yöntemi Enfes Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya sıvı yağ koyup küçük doğradığımız soğanları soteliyoruz. Sırasıyla salça, baharatları ekleyip 2 tıp çeviriyoruz.
  2. Üzerine kısırlık bulgur ve suyu ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte orta ara karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yeşilliklerimizi, domates, turşu doğrayıp soğuyan bulgura ekliyoruz. En son limon ve nar ekşisi ekliyoruz.

Demleme Metodu Enfes Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşırı Lezzetli Yumurtalı Ekmek Üstü Kahvaltı
Dubai Çikolata
Fırında Köfte Tarifi
Elmalı Balkabaklı Muhallebi (6 +ay)
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma
Dubai Çikolatası Tarifi
Hdabla | © 2025 |