Otlu Çörek
Otlu Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı ılık su
- 4 çay kaşığı tuz
- Kuru maya (küçük toz paketin (4/3 ü)
İç harcı için;
- 3 bağ ıspanak
- 12 adet orta uzunluk soğan
- 750 gram lor peyniri
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Otlu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu ele yapışmayacak halde tüm gereçlerle birlikte yoğuruyoruz. 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz hazır olunca 12 bezeye ayırıp iki tepsiye 6 beze olarak ayırıyoruz.
- Ispanağı, soğanı küçük küçük doğruyoruz ve bir leğende ikisini yoğuruyoruz diriliği gitsin diye. Daha sonra lor peyniri, tuz, kuru nane, kırmızı toz biber atıp karıştırıyoruz.
- Tepsiyi yarım su bardağı zeytinyağıyla yağlıyoruz. Her kata iç harcı atıyoruz en üst hariç. En üst hamurumuzu çokça zeyrinyağıyla yağlayıp dilimliyoruz.
- Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fanlı ayarda pişiriyoruz. Üstü nar üzere kızarınca fırından alıp üstüne havlu kapıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun biz yörükler çok yaparız.
Not:Ben hoş pişmesi için fırının orta bölmesinde tek tepsi pişiririm sırayla.
Otlu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






