Öllüğün Körü

Öllüğün Körü Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 500 gram kıyma
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Öllüğün Körü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları yağda 3-4 dk kavurun.
  2. Pembeleşen soğana kıymayı ekleyip pişirilmeye devam edin.
  3. İçerisine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirin.
  4. Üzerine domates sos ve baharatlarını ekleyin.
  5. Son olarak suyunu ekleyip, 2 dk pişirin ve altını kapatın.
  6. Erişteleri makarna haşlar üzere 10 dk haşlayın.
  7. Ardından fırına uygun bir kaba (borcam olabilir) evvel kıymalı harcın yarısını akabinde eriştenin yarısını yayın.
  8. Üzerine kalan koymalı harcı yayıp son olarak kalan erişteleri yayıp üzerine eritilmiş tereyağını döküp evvelden ısıtılmış 190 derece fırında 5-6 dk ortası pişirip fırından alın.
  9. Büyük bir tepsiye hazırladığınız erişteyi aksi çevirip çıkarın.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Öllüğün Körü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği
Cupta Dubai Çikolata
Uzun Ömürlü Çilek Reçeli
Fıstıklı Bomba
Sağlıklı Banana Bread Cheesecake
Portakallı Bademli Kek
Hdabla | © 2024 |