Pofidik Poğaça

Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (miktarını yazmadım yavaş yavaş ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

İçi için;

  • 1 küçük kase ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • Çörek otu

Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve suyu tencereye alıp ılık olana kadar ısıtın şeker ve mayayı ekleyip karıştırın yoğurma kabına koyup sıvı yağı, yoğurdu ve tuzu ekleyerek karıştırın artık yavaş yavaş un ekleyin ve yumuşak bir hamur yapın. Üzerini kapatıp yaklaşık 45 dakika mayalamaya bırakın.
  2. Hamur mayalanırken küçük bir kaseye peynirimizi ufalayıp hazır edelim.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini örtelim. Fırın ayarını 250 derecede ısıtalım.
  4. Şimdi bütün bezeleri fotoğraflarda gösterdiğim biçimde açıp şerit poğaçalarımızı hazırlayalım. Üzerlerine yumurta sürüp fırına verelim. Nar üzere kızarınca pofidik poğaçalarımız hazırdır. Afiyetle yiyelim inşallah 🌷.

Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Nefis Kek
Puf Puf Mozaik Kek
Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
Karışık Turşu Tam Ölçülü
Ballı Kaymaklı Gözleme
Ballı Avakado
Hdabla | © 2025 |