Ceviz Kurabiye

Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • Kahvaltılık çikolata

Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza oda ısısında yumuşamış tereyağı ,sıvı yağı ve şekeri alıp düzgünce karıştıralım, akabinde yumurta kakao ve vanilyayı katıp karıştıralım, daha sonra onu denetimli bir formda ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim (kurabiye hamuru).
  2. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve bıçakla ortadan ikiye keselim kestiğimiz yer altta kalacak biçimde tepsiye dizelim.
  3. Üzerleri de fotoğrafta görüldüğü üzere ortada ikiye bıçakla form verip kenarlarına çizikler atalım (fotoğraftaki gibi).
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kadar altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kurabiyeler soğuduktan sonra, ortaları da kahvaltılık çikolata sürüp kapatalım (fotoğraftaki üzere iki kurabiyeyi birleştirelim).

Afiyet olsun 🙂.

Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Kapya Biberli Erişte (Kendi Suyunda Miss)
Patatesli Velibah Tarifi
Pastane Usulü Supangle
Dereotlu Havuçlu Poğaça
Pide Tarifi
1 Yaş Doğum Günü Menüsü
Hdabla | © 2025 |