Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3-4 tane ince kabuklu portakal
  • 160 gram sütlü çikolata

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri bir kaba alıp yoğuralım.
  2. Hamurumuzun sert olmamasına dikkat edelim.
  3. Kestiğimiz potakalları peçete ile suyunu alalım.
  4. Hamuru yuvarlak açıp bardak yardımı ile form verelim üzerine ince kestiğimiz potakalları koyalım.
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra benmari adabı eritmiş olduğumuz çikolata 🍫 daha sonra hindistan cevizine bulayalım.

Deneyenlere afiyet olsun. 😊

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Puf Börek
Kemikli Et Yahni (Lokum Gibi)
Hello world!
Portakallı Çatlak Kurabiye
Sebzeli Paçanga Böreği
Fırında Sütlaç
Hdabla | © 2025 |