Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 190 gr tereyağ
  • 30 gr margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

İç harcı

  • 5 elma
  • Bir çay bardağı şeker ve tarçın

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcını hazırlayalım. Elmaları rendeleyip şeker ilave edip biraz kavuralım, çok sulu olursa suyunu süzelim içine tarçın koyup karıştıralım.
  2. Oda ısısındaki yağlar ve un hariç bütün materyalleri karıştıralım. Unu denetimli halde biraz sert bir hamur olacak halde ayarlayalım.
  3. Hamurun dörtte birini dondurucuya kaldıralım. Üzerine rendeleyeceğiz elimizde ince katman halinde
  4. Hamuru borcama yayalım, elma harcını koyup dondurduğumuz hamuru üzerine rendeleyelim.
  5. 200 derecede 30-35 dakika pişirelim, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.

Oda ısısında olsun gereçler.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Köftesi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Şekersiz Kakaolu Islak Kek
Sebzeli Tavuk Yemeği
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Döner Ekmeği
Şehriyeli Siyah Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

betkolik betcio betzula betgit tempobet sahabet betmoon starzbet tipobet Hostes Başkent Haber sahabet ömer betgar bahiscom bahiscom