Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav

Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan ( doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • İnce kıyılmış dereotu yahut maydanoz

Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını koyun ve soğanlar, sarımsaklar altın sarısı olana kadar kavurun.
  2. Rendelenmiş havucu ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  3. Şehriyeyi,haşlanmış nohutları ,salça, ve baharatları tencereye ekleyin ve kavurun.
  4. Sıcak suyu ek edin tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Pilav suyunu çektiğinde, altını kapatıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
  6. İsteğe nazaran üzerine ince kıyılmış dereotu yahut maydanoz serperek servis edin.Afiyet olsun!.

Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Ezmeli Yulaf Lapası
Nohut Tava
Favoriniz Olacak Sos Tarifi
Leziz Makarna Tarifi
Puf Puf Kabaran Sodalı Kalem Börek
Üzümlü Pastane Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |