Vişneli Limonlu Kek (Videolu)

Vişneli Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Su bardağı ölçüsü 200 ml (klasik bardak)
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı donmuş çekirdeksiz vişne
- 2 limonun kabuğunun rendesi
- Yarım limonun suyu
- 3 su bardağı un
Vişneyi tabana çökmesin diye bulamak için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
Vişneli Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta,şeker, vanilyayı çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ ekleyin karıştırın.
- Un ve kabartma tozu ekleyin karıştırın.
- Kek harcına rendelenmiş limon kabuğu ve yarım limonun suyunu ekleyin.
- Vişneleri kek harcına eklemeden evvel bir kaşık sıvı yağ ile karıştırın sonra üzerine bir kaşık un ekleyip harmanlayın.
- Bulanmış vişneleri kek harcına en son ek edin.
- Bu kademede spatula ile ezmeden karıştırın.
- Kalıbınızda yağlı kağıt kullanmayacaksanız kalıbı evvel yağlayın sonra harcı dökün.
- Koyu bir kek harcıdır sizi korkutmasın.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında bir saat pişirin.
- Kürdan testi ile pişip pişmediğini denetim edin ılınınca üzerine pudra şekeri serpip servis edin. 🌷.

Vişneli Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




