Patates Çorbası

Patates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet soğan (beyaz)
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 tane knor et bulyon
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Çay kaşığı ucu ile toz biber

Patates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tencereye alıyoruz, akabinde soğanı küçük küçük doğrayıp yeterlice kavuruyoruz .
  2. Rengi pembe olmasına yakın unu ekleyip biraz daha kavuruyoruz .
  3. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız patatesleri içine koyuyoruz biraz patatesleri de yağda pişiriyoruz fazla değil.
  4. Üstüne suyumuzu ekliyoruz karıştırıp düzgünce kaynamasını bekliyoruz.
  5. Patateslerin pişmesini denetim ederek parçalanma kıvamına gelince blender ile yeterlice ezilip çorba kıvamına gelene kadar ezmeye devam ediyoruz .
  6. Ardından et bulyonları ekleyip biraz daha çekiyoruz.
  7. İşlem bittikten sonra sütü ekleyip bir kaç kaynamadan sonra nanesini ve toz biberini de ekleyip bir cins daha kaynadıktan sonra kaselere alıyoruz .

Güzel bir sunum ile sofranızı hazırlayıp afiyetle içmenizi dilerim 🙏.

Patates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Salatası
Patatesli El Açması Börek
Masum Börek (Videolu)
Patlıcan Çığırtma
Soslu Sebzeli Et Yemeği
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Hdabla | © 2024 |