Tencerede Tavuk Yemegi

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet tavuk baget
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet yesil sivri biber
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kasıgı köri
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 2 dilim limon (şart değil)

Piştikten sonra üzerine;

  • Kıyılmış maydanoz

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları sıvı yağ ile gerili önlü kızartalım ve kenara alalım.
  2. Aynı tencere içerisine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  3. Üzerine tuz, baharatlar ve salçasını ekleyip karıştıralım.
  4. Ununu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  5. Daha sonra suyunu ek edip, karıştırıp, kaynamaya başlayınca tavukları içerisine koyalım.
  6. 2 dilim limon da ekleyip (koymaya bilirsiniz)
  7. Tencerenin kapağını kapatıp 30-35 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  8. Piştikten sonra son olarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip pilavın yanına servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🤗♥️

Tencerede Tavuk Yemegi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Yaban Mersinli Cheesecake
Tahinli İrmik Helvası
Domates Soslu Acılı Makarna
Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
Tavuklu Patates
Humus Mezesi
Hdabla | © 2025 |