İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Kimyon (çok az)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
İç harcı için;
- 300 gr kıyma
- 3 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
- Yarım demet maydanoz uz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harç hazırlamak için; kıymayı yağsız bir formda yanmaz bir tava da kavuruyoruz üzerine küp küp doğradığımız soğanları ek edip tereyağı ile birlikte kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçaları baharatı, tuzu ek edip karıştırıyoruz altını kapattıktan sonra maydanozunu ek edip karıştırıyoruz ve altını kapatıp, harcı buzdolabında yaklaşık 1 buçuk saat dinlendiriyoruz.
- Dışı için; bir kaba irmik ve bulguru alıyoruz üzerine sıcak suyu ek ediyoruz ve ağzı kapalı bir halde 20 dakika dinlendiriyoruz.
- Dinlenen irmik ile bulgurun üzerine yumurta, un, kimyon, salça ve tuz ek ediyoruz yaklaşık 35-40 dakika boyunca yoğuruyoruz.
- Şekil vermek için; elimizi ıslatıyoruz ve içli köftemizin hamurundan mandalinadan biraz küçük büyüklükte koparıyoruz.
- Baş parmağımızla hal veriyoruz işaret parmağınızla da yapabilirsiniz hangisi daha kolayınıza gelirse ister haşlama ister kızartma yapabilirsiniz ben derin yağda kızarttım. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










