Bacaklı Çorba

Bacaklı Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük kase erişte
  • 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bacaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağları küçük yemeklik doğranılmış soğanı koyalım 2 dk kavuralım sonra salçaları ek edelim karıştıralım suyunu dökelim tuz baharatı serpelim karıştıralım kaynamaya bırakalım.
  2. Diğer tarafta tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım kısık ateşte erişteleri biraz kavuralım.
  3. Kaynayan çorbanın suyuna altını tencerenin kapatalım, erişteleri dökelim ocağı açalım karıştıralım mercimeği de ekleyip karıştıralım kısık ateşte bu biçimde 20 -25 dk pişirelim.
  4. Diğer tarafta tavaya tereyağ sıvı yağ koyalım kızdıralım altını kapatalım naneyi koyup karıştıralım.
  5. Servis tabağına çorbayı alalım üzerine naneli yağdan bir tatlı kaşığı gezdirelim afiyet olsun.

Not:ben bu biçimde yapıyorum değişik biçimde yapanları var.

Bacaklı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Bebek Kahvaltı
Krem Şanti
Brokoli Salatası
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
Yumuşacık Poğaça
Poğoça
Hdabla | © 2025 |