Kabaklı Krep

Kabaklı Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 tane orta uzunluk kabak
  • 50 gram kaşar
  • 1 tane kırmızı acı biber
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su bardak ölçüm 200ml
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 taylı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Kabaklı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, şeker, sıvılarıda karıştırma kabına koyup mayayıda ekleyip çırpalım.
  2. Tuz unu da ekleyip çırpıp üstünü kapatıp 30 dakika bekletelim.
  3. Daha sonra kabakları yarım ay biçiminde ince ince doğrayıp tuzlayıp suyunu çekmesi için bekleyelim.
  4. Mayalanan hamurun içüne sıyunu sıkmış olduğumuz kabakları doğramış olduğumuz öteki materyallerimizi de ekleyip karıştıralım .
  5. Yapışmayan bir tava tercih edelim tavayı yağlayalım.
  6. Orta ateşte ısınmış tavaya iki kepçe döküp yayalım, artlı önlü pişirelim ve iki tarafınıda fırçayla yağlayıp sıcak sıcak servis yapalım.

Kabaklı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü İçli Köfte
Fırında Soslu Tavuk
Zayıflatan Soğuk Kahve
Pizza Poğaça
Elmalı Unsuz Kek
Kabak Mücveri
Hdabla | © 2025 |