Mini Cheesecake

Mini Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
Kreması için;
- 500 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için limonlu sos;
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı limon suyu
- 1 su bardağı su
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal( renk için)
Karışık orman meyveli sos;
- 1 su bardağı orman meyvesi
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Mini Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robottan geçiriyoruz.
- Tereyağını da eritip bisküvilerle karıştıralım.
- Kaplara bisküviyi döküp bardak ile bastıralım.
- Harcı için krema,labne ve şekeri karıştıralım.
- Şeker güzelce eriyene kadar çırpıyoruz.
- Karıştırırken tek tek ve aralıklı vakitlerle yumurtaları ekleyelim.
- Sonra vanilya,un,nişastayı ekleyelim. Hazır olan harcı biskivüleri koyduğumuz
kaplara bölüştürüp fırına verelim. - 160° fırında 20-25 dk denetimli pişirelim.
- Pişince fırını kapatıp camını aralayalım.
- Çatlamaması için fırın içinde yavaş yavaş soğusun.
- Ocakta sosları hazırlayalım. Limon suyu ve suyu tavaya alalım.
- Nişasta ve şekeri ilave edelim.
- Topaklanmaması için karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca zerdeçalı ekleyip altını kapatalım.
- Sosun soğumasını bekleyelim. Ve en son üstüne de sosları dökelim.
- Orman meyveli sos için de meyvleri ve suyu ocağa alıyoruz.
- Nişasta ve şekeri de ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadığında altını kapatıp blenderdan geçiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Afiyet olsun🫰.
Mini Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


