Biberli Ekmek

Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz ( silme)
Üst harcı için;
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvından yahut zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası (1 kalık domates 1 kalık biberde koyabilirsiniz )
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (salçalar tuzsuz ise yoksa katmayın çok tuzlu olabilir )
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yoğurma kabına unumuzu koyalım ve ortasına çukur açıp ,ılık sütü, ılık suyu ,şekeri ve instant mayayı ekleyelim ve 10 dakika mayanın köpürmesini bekleyelim .
- Daha sonra tuzu ve unu ek ederek hamuru yoğuralım .
- Hamuru bir beze haline getirelim ve streçleyelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken bir tavaya yağmur yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince ocağı kapatalım ve sopanları bir kaseye alalım .
- Üstüne salça ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 14 bezeye bölüp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve bir 15 dakika tepside mayalandıralım .
- Sonra parmak uçlarımızla bezeleri hafif açalım ve üstüne 1 yemek kaşığı harçtan koyalım ve yeniden bir 15 dakika daha mayalandıralım.
- Önceden 170 derece fanlı ayarda ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişirelim ( yaklaşık 15/20 dakika ) afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayın 😉😉😉.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













