Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane büyük soğan
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Maydanoz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup ortadan çizik atalım tencereye su ekleyip soğanları içine atalım 10 dk kaynatalım soğumaya bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlayalım. Pirinç, kıyma, sıvı yağ, baharatları, salça, nar ekşisi ekleyip güzelce karıştırın.
- Soğanları çizdiğimiz yerden tek tek ayırıyor iç harcı doldurup kapatıyoruz bütün soğanları yaptıktan sonra tepsiye dizelim.
- Üzerine sosunu için 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı nar ekşisi zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
- Isıtılmış fırında 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 45 dk pişiyor.
Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

