Soğan Dolması

Soğan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane büyük soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Maydanoz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su

Soğan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup ortadan çizik atalım tencereye su ekleyip soğanları içine atalım 10 dk kaynatalım soğumaya bırakıyoruz.
  2. İç harcını hazırlayalım. Pirinç, kıyma, sıvı yağ, baharatları, salça, nar ekşisi ekleyip güzelce karıştırın.
  3. Soğanları çizdiğimiz yerden tek tek ayırıyor iç harcı doldurup kapatıyoruz bütün soğanları yaptıktan sonra tepsiye dizelim.
  4. Üzerine sosunu için 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı nar ekşisi zeytinyağı ekleyip, karıştırın.
  5. Isıtılmış fırında 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 45 dk pişiyor.

Soğan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Pudingli Bisküvili Pasta
Fırında Sebze Dizmesi
Kabak Tatlısı
Çörek
Cevizli Köfte
Hdabla | © 2025 |