Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava

Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 500-600 gr baklavalık yufka (22-24 adet)
- 2-3 su bardağı ceviz yahut fıstık
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Kreması için;
- Yarım su bardağı irmik
- 2.5 su bardağı süt
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı şeker
- 1 litre su
- Çeyrek limon
Süslemek için;
- Fıstık tozu
Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz 1 litre suyu 3,5 su bardağı şeker ekleyip, kaynamasını bekleyelim kaynadıktan sonra limonunu sıkıp, kısık ateşte biraz fokurdadıktan sonra ocaktan alalım ve oda sıcaklığında ılınmasını bekleyelim.
- Tereyağını kısık ateşte eritelim üzerinden köpüğünü alalım ve sıvı yağ ile karıştıralım.
- Kaymağı için yarım litre süt ve yarım su bardağı irmiği ocakta kaynayana kadar çırpalım, daha sonra ocaktan alalım.
- Baklavalık yufkaları tepsinin boyutuna nazaran ölçerek keselim.
- Tepsinin tabanını yağlayıp 2 kat yufka serelim ve fırça yardımıyla hazırladığımız yağ karışımını sürelim.
- Bu formda iki kat yufka yağ biçiminde ilerleyip 10- 12 kat elde edelim. Sonrasında rondodan geçirdiğimiz cevizleri çokça serip üzerine sıkma torbası yardımıyla kaymağımızı sürelim. Birebir halde katlara 2 yufka-yağ olarak devam edelim.
- En son kata ya gezdirmeden dilimleyelim ve kalan yağı üzerine sürelim.
- 180 derece fırında denetimli bir halde üstü kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan baklavaların üzerine ılımış şerbeti dökelim.
- Baklavaları fıstıkla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun:)
Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



