Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Bütün tavuk (köy tavuğu)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- Büyük yemek kaşığıyla 1 un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamurunun hazırlanması için;
- 1 su bardak un
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu düdüklüde haşla.
- Tencerede tereyağı ile unu kokusu çıkana kadar kavur.
- Üzerine salçaları ekle onları biraz kavur.
- Kırmızı biber ve naneyi ekle az kavur yamadan kapat.
- Et suyunu ekle.
- Tavukları ayıklayıp ekle.
- Hamuru için bir kapta soğuk suyla unu açıp üzerine suyunu ve tuzunu ekle kaynat.
- Bir tepsiyi suyla ıslatıp, üzerine kaynayan hamuru dök ve soğut.
- Soğuyan hamuru baklava dilimi doğra yemeye hazır 😋
Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

