Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4 cilde patlıcan
İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kaynar su
Üzeri için;
- Domates
- Biber
Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları yıkayalım ince dilimler yapıp tuzlu suda 10 dakika bekletelim.
- Sonra suyunu süzüp kurulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ,üzerlerine yağ gezdirip 200 derece fırında hafif kızartalım yumuşamaları kâfi.
- Sebzeleri ince ince kıyıp hazırlayalım.
- Kıyma ve öbür materyalleri uygun bir kaba alalım yoğuralım.
- Fırından çıkardığımız patlıcanları bir adedini servis tabağına alalım iç harcımızdan hertarafına sürelim birebir formda diğerlerinede fırın kabına dizelim .
- Aralarına domates dilimleri, biber dilimleri dizelim salçalı suyunu üzerine gezdirelim.
- 200 derece evvelce ısınmış alt üst ayarda fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ben kuru cacık ve pilavla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










