Patlıcan Sarma

Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 cilde patlıcan

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaynar su

Üzeri için;

  • Domates
  • Biber

Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayalım ince dilimler yapıp tuzlu suda 10 dakika bekletelim.
  2. Sonra suyunu süzüp kurulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ,üzerlerine yağ gezdirip 200 derece fırında hafif kızartalım yumuşamaları kâfi.
  3. Sebzeleri ince ince kıyıp hazırlayalım.
  4. Kıyma ve öbür materyalleri uygun bir kaba alalım yoğuralım.
  5. Fırından çıkardığımız patlıcanları bir adedini servis tabağına alalım iç harcımızdan hertarafına sürelim birebir formda diğerlerinede fırın kabına dizelim .
  6. Aralarına domates dilimleri, biber dilimleri dizelim salçalı suyunu üzerine gezdirelim.
  7. 200 derece evvelce ısınmış alt üst ayarda fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ben kuru cacık ve pilavla servis yaptım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akşam Yemeği (Menü)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Patlıcan Oturtma
İçi Dolgulu Kalburabastı
Pancake (Tarçınlı)
Güveçte Patates Püreli Et Sote
Milföy Kuruvasan
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet