Papara (Fukara Mantısı) Tarifi

Papara (Fukara Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler

Kıymalı harç için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet bayat ekmek (ince doğranmış)

Yoğurt sos için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızgın yağı için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber

Papara (Fukara Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavada soğanı ve kıymayı kavuruyoruz.
  2. Üzerine baharatları ve suyu ekleyip su çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Ekmeğimizi tavada tereyağımızla kızartıyoruz.
  4. Bir kasede yoğurt s,arımsak ve zeytinyağını karıştırıp ekmeklerimizin üzerine döküyoruz.
  5. Kıyma harcınıda tabağımızın üzerine ekleyip kızgın tereyağınıda tabağın en üstünde gezdiriyoruz.

Vee hazır 👌👌👌 👌👌👌 👌👌👌 👌👌

Afiyetler olsun🤗🤗🤗

Papara (Fukara Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli İrmikli Nefis Tatlı (Çok Kolay Ve Lezzetli )
Kırmızı Biberli Poğaça
Sade Cup Kek
Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü
Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası Tarifi
Kuru Patlıcan Biber Mezesi
Hdabla | © 2025 |