Kırmızı Biberli Poğaça

Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağ (yarı eritilmiş)
  • 2 adet yumurta (1 adet sarısı üzerine sürülecek)
  • 1/2 (yarım) su bardağı krema
  • 2 silme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Dereotu
  • 1 tatlı kaşık şeker
  • 1 çay kaşık tuz
  • Aldığı kadar un
  • Kabartma tozu

İçi için;

  • Peynir

Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ, krema, tuz, şeker, yumurta, yoğurt karıştırılır un eklenir kabartma tozu eklenir. İçine biber ve dereotu eklenir.
  2. Avuç içini dolduracak kadar kesimler koparılıp içine peynir konularak kapatılır, tepsiye dizilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
  4. 180 derece fırında pişirilir.

Kırmızı Biberli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharı Sevdiren Tarif
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Deposu)
Fırında Yumurtalı Avokado
Nefis Damla Çikolatalı Kurabiye
Elma Sirkesi
Mantarlı Mercimekli Salata
Hdabla | © 2025 |