Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Etimek katı için;

  • 1 paket etimek
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel 1 bardak su 1 bardak şeker tencereye alınır ,ocakta kaynatılır.
  2. Kaynadıktan sonra 8 dakika daha kısık ateşte kaynatılır ve biraz ılıtılır .
  3. Etimekler bir borcama dizilir ,içine tarçını ekleyip şerbeti etimeklerin üzerine dökülür ,kenara alınır .
  4. Margarin tencereye koyulur ,ocağa alınır eritilir ,eriyen margarine un ek edilir ve rengi değişene kadar kavrulur .
  5. Kavrulan una süt ek edilir ,şeker eklenir ,kaynadıktan sonra ocaktan alınıp vanilya eklenir ve etimekletin üzerine dökülür .
  6. Soğuduktan sonra servis edilir afiyet olsun.

Etimekli Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Tam Kıvamında Sütlaç
Fırında Palamut
Kabak Spagetti
Alfredo Soslu Fettucini Makarna
Peynirli Su Böreği
Hdabla | © 2025 |